Sunday 10 September 2017

Pflaumenkuchen

Pruimen, ze zijn er nog net. Lekker! Wij hebben inmiddels de laatste pruimen uit oma's tuin gehaald en daarmee deze heerlijke Pflaumenkuchen gebakken. 

Pflaumenkuchen is van oorsprong een Duits recept en kent honderden varianten. Deze variant is lekker makkelijk. De kwarkbodem is heerlijk luchtig en niet zo zwaar. En de kruimeldeeglaag bovenop, zorgt voor een lekker krokantje. Traditioneel wordt deze cake op een vierkante bakplaat gebakken, maar in een ronde is het net zo lekker!

Deegbodem:
100 g. volle kwark
3 el. melk
4 el. olie
1 ei
75 g. suiker
½ pakje bakpoeder
200 g. meel

Vulling:
500 g. pruimen, ontpit en in kwarten

Kruimeldeeg:
150 g. meel
100 g. bruine suiker
7 g. vanillesuiker
80 g. zachte boter

Doe alle ingrediƫnten voor de deegbodem in een kom, en mix deze tot een glad deeg.
Verdeel het deeg daarna over de bodem van een ingevette ovenschaal.
Leg vervolgens de pruimen hierop (schilletje naar onderen).
Kneed vervolgens de ingrediƫnten voor het kruimeldeeg snel tot een kruimelig deeg en verdeel dit over de pruimen.


Schuif het geheel in een voorverwarmde oven van 170 graden en bak in ca. 45 minuten goudbruin en gaar.


No comments:

Post a Comment